Amb els alumns de 6è hem treballat l'Holocaust a partir de textos, dibuixos, històries, poemes, fotografies, dels nens i nenes jueus, que plasmaren les seves impressions del que fou la vida abans i especialment durant l'Holocaust i també dels supervivents. Hem anat desgranant el que sentim nosaltres en apropar-nos a les seves històries.
Hem parlat i tractat dels valors de la vida, de l'amistat, del respecte, de la família, de l'amor, de la llibertat. Tots aquests valors els hem trobat en les veus dels nens i nenes jueus que patiren l'Holocaust. També hem parlat de la felicitat, de la por, de la solitud, de la companyia, de la voluntat, de l'esforç, de l'estudi, del treball, de l'esperança, de les emocions, de la identitat personal i de la identitat com a poble.
Font fotografies: Yad Vashem
L'estudi de l'Holocaust no és mostrar la mort sinó rescatar els valors de la vida.
L'Holocaust és part de la identitat i part de la memòria col·lectiva.
Tenim la necessitat de contar i la necessitat d'escoltar i també l'obligació de contar i l'obligació d'escoltar.
L'Holocaust (Shoah) fou la persecució i l'assassinat sistemàtic burocràticament organitzat d'aproximadament sis milions de jueus pel govern nazi i els seus col·laboradors.
El terme Holocaust es refereix al període que va des del 30 de gener de 1933, quan Adolf Hitler assumeix el càrrec de Canceller d'Alemanya, fins el 8 de maig de 1945, quan acaba la Segona Guerra Mundiala a Europa.